“3 λεπτά τη φορά”: Το Μεγαλύτερο Green Challenge του καλοκαιριού!

Μετά τη δύσκολη περίοδο των τελευταίων μηνών, βγαίνουμε ξανά έξω με προσοχή και απολαμβάνουμε πράγματα που μέχρι πριν λίγο καιρό τα θεωρούσαμε ίσως δεδομένα.

Μπορεί να μην έχουμε ακόμα τη δυνατότητα να διοργανώσουμε μεγάλες εθελοντικές δράσεις, όμως το περιβάλλον μας έχει ακόμα ανάγκη – ίσως περισσότερο από ποτέ.

Γι’ αυτό και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μία ιδέα: Πώς θα σας φαινόταν αν αντί για χιλιάδες εθελοντές σε ένα σημείο, είχαμε χιλιάδες σημεία από κάθε ξεχωριστό εθελοντή που είναι πανέτοιμος να δώσει τον καλύτερο εαυτό του;

Αποφασίσαμε, λοιπόν, να ξεκινήσουμε όλοι μαζί ένα μεγάλο Green Challenge!! 

Το challenge έχει ως εξής: 
Σε κάθε βόλτα, εξόρμηση, εκδρομή ή περίπατο αφιερώνουμε 3 λεπτά από τον χρόνο μας για να ομορφύνουμε τον χώρο στον οποίο κινούμαστε!! Μπορούμε να μαζέψουμε τα σκουπίδια σε μια παραλία, να ποτίσουμε τα δεντράκια που διψάνε στο βουνό μας, να φροντίσουμε το πάρκο της γειτονιάς μας, να δώσουμε λίγη τροφή και νερό σε ένα αδέσποτο ζωάκι, να φυτέψουμε ένα δεντράκι ή να βάλουμε μια όμορφη πινελιά σε έναν αγαπημένο μας χώρο!

Και αμέσως μετά, μοιραζόμαστε τη στιγμή μας με όλη την οικογένεια του Let’s do it Greece, ανεβάζοντας μια φωτογραφία στο www.letsdoitgreece.org! Κάθε φωτογραφία προσθέτει 3 λεπτά σε ένα συνολικό χρονόμετρο, στο οποίο μπορούμε να συμμετέχουμε είτε ατομικά είτε με την αγαπημένη μας ομάδα.

Αποστολή μας, να σπάσουμε ρεκόρ αφιερώνοντας συνολικά 2020 λεπτά στο περιβάλλον!!

Σύνθημά μας:
3’ τη φορά… και θα δεις τη διαφορά!


Ξεκινάμε Παρασκευή 5 Ιουνίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος! 


Όπου κι αν είμαστε, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά αθροίζοντας τις στιγμές εθελοντισμού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να είμαστε κοντά αλλά μπορούμε να είμαστε μαζί.

Και μαζί, θα κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο!