Μπορώ χωρίς πλαστικό: Ενώνουμε δυνάμεις για τη θάλασσα

Συνεχίζουμε με υπέροχα νέα! 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμμετέχουμε στο "Δίκτυο Συνεργασίας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον", μια δυνατή συνεργασία ιδρυμάτων, περιβαλλοντικών οργανώσεων, ακαδημαϊκών φορέων και ερευνητικών κέντρων που ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προστασία της θάλασσας! Το δίκτυο ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη και έχουν ήδη δημιουργηθεί δυνατές συνεργασίες για τον κοινό μας στόχο.

Με το μήνυμα «Μπορώ Χωρίς Πλαστικό», παροτρύνουμε κι εμείς με τη σειρά μας να αναθεωρήσουμε τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε καθημερινά τα πλαστικά μιας χρήσης και να υιοθετήσουμε μια στάση ζωής πιο φιλική προς το περιβάλλον. Γιατί πόσες φορές βρίσκουμε πλαστικά κυπελάκια του καφέ στις δράσεις που κάνουμε όλοι μαζί για τον καθαρισμό των ακτών μας. Πόσα πλαστικά καλαμάκια μαζεύουμε από τις ακτές μας. Το μεγάλο στοίχημα είναι η πρόληψη της δημιουργίας απορριμμάτων. 

Αποφασίσαμε λοιπόν να γίνουμε μέρος της λύσης κάνοντας ένα βήμα παραπάνω! Με την ευγενική υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α. Κ. Λασκαρίδη προμηθευτήκαμε όμορφα, επαναχρησιμοποιήσιμα #letsdoitgreece ποτηράκια από bamboo καθώς επίσης και μεταλλικά καλαμάκια, τα οποία χρησιμοποιούμε καθημερινά και τα μοιράζουμε σε συναντήσεις που κάνουμε με εθελοντές σε όλη την Ελλάδα.Είναι πολύ σημαντικό να περάσουμε όλοι μαζί το μήνυμα για τη μείωση του πλαστικού μιας χρήσης. 

Για τον λόγο αυτό, ολόκληρη η εβδομάδα θα είναι αφιερωμένη στην αλλαγή των συνηθειών μας. Συντονίσου μαζί μας σε Facebook και Instagram για να δεις πώς μπορείς κι εσύ να μειώσεις το πλαστικό μιας χρήσης από τη ζωή σου. Κι εάν νομίζεις ότι δύσκολα θα κάνεις τη διαφορά, θυμήσου ότι οι μεγάλες αλλαγές ξεκινούν από τις πιο μικρές, τις πιο απλές ιδέες. 

Γίνε μέρος της λύσης, προώθησε το μήνυμα για τη μείωση του πλαστικού μιας χρήσης και έλα να χτίσουμε έναν κόσμο ομορφότερο, μαζί!