Η 21η Ιουνίου ήταν μια μέρα γιορτής για τον αθλητισμό και το περιβάλλον!

Kallimarmaro 3
Την Πέμπτη 21 Ιουνίου, είχαμε τη χαρά να μοιραστούμε το εθελοντικό μας όνειρο σε μία σημαντική εκδήλωση με θέμα «Μια Θάλασσα Μεγάλη, Περιβάλλον - Αθλητισμός - Εθελοντισμός» που διοργανώθηκε στα πλαίσια του εορτασμού της Ολυμπιακής Ημέρας από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη.

Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια της συνεργασίας μας με την ΕΟΕ και την ΕΘΝΟΑ και με τη συμμετοχή ανθρώπων από το χώρο του αθλητισμού, μελών περιβαλλοντικών οργανώσεων, εθελοντών και ευαισθητοποιημένων πολιτών. Στο επίκεντρο της συζήτησης η σχέση αθλητισμού και περιβάλλοντος καθώς επίσης και τρόποι κινητοποίησης των πολιτών για την προστασίας της θάλασσας, αυτής της τόσο όμορφης μα εύθραυστης οντότητας.
Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ Γιώργος Αλικάκος μεταξύ άλλων τόνισε τη σημασία της συγκεκριμένης μέρας για την διάδοση των Ολυμπιακών αξιών και του μηνύματος του εθελοντισμού με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για το περιβάλλον και πιο συγκεκριμένα για τις θάλασσες μας. 

Σε παρόμοιο τόνο, η Δρ. Αγγελική Κοσμοπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α.Κ. Λασκαρίδη, επισήμανε τους καταιγιστικούς ρυθμούς με τους οποίους καταστρέφεται το περιβάλλον τονίζοντας παράλληλα τo κόστος που έχει η αυξημένη χρήση πλαστικού για τη θάλασσα. Τόνισε επίσης τη στενή σχέση του αθλητισμού με τη φύση και τον ρόλο κλειδί που μπορούν να παίξουν οι αθλητές καθώς μπορούν να αποτελέσουν θετικό μοντέλο για το περιβάλλον που θα το ακολουθήσει ο πολίτης.
Ακολούθησαν ομιλίες από τους:

κ. Γιώργος Παπαθεοδώρου, Καθηγητής Γεωλογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών
Δρ. Αικατερίνη Τσαγκάρη, Βιολόγος – Οικοτοξολόγος, Ερευνήτρια ΕΛΚΕΘΕ
κ. Γιώργος Καζαντζόπουλος, Πρόεδρος, Team for the World
κα Βέρα Βορύλλα, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής
κ. Νίκος Κιούσης, Πανελλαδικός Συντονιστής, Let’s do it Greece
κ. Γιώργος Σαρελάκoς, Πρόεδρος, Aegean Rebreath
κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης, Δήμαρχος Μήλου
κ. Σπύρος Γιαννιώτης, Ολυμπιονίκης Κολύμβησης Ανοιχτής Θάλασσας

Εκ μέρους όλης της Ομάδας μας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους διοργανωτές της εκδήλωσης και όλους τους συμμετέχοντες φορείς με τους οποίους μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη αλλά και τις ίδιες αγωνίες για τις θάλασσές μας, επιβεβαιώνοντας πως υπάρχει θέληση για αλλαγή στη νοοτροπία μας απέναντι στα περιβαλλοντικά ζητήματα και εμπνέοντας εμπιστοσύνη πως υπάρχει ακόμη ελπίδα για μία θετική αλλαγή προς αυτή την κατεύθυνση.